Adunarea Generală a Asociației Învățătorilor Harghiteni a avut loc în data de 6 iunie 2022. Aceasta s-a desfășurat online cu participarea a peste 100 de membrii ai asociației. A fost prezentat și aprobat Raportul de activitate pentru anul 2021, Raportul financiar al asociației și a fost propus spre completare și aprobare proiectul Program de activitate pentru anul 2022.
Amintim câteva activități care s-au desfășurat în anul 2022 : elaborarea calendarului, participarea la manifestarea ,, Cărți dăruite”, la Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, participarea la manifestările incluse pe agenda AGIRo, Școala de vacanță 2021, editarea revistei Dăscălița, realizarea proiectul Ctitori de neam vol.IV, webinariile proiectului ,,Acțiune și colaborare” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Harghita, semnarea acordului de
parteneriat cu Casa Corpului Didactic ,,Apáczai Csere János”, Harghita și Școala de vară a cadrelor didactice.
În data de 16 iunie 2021 a avut loc Adunarea Generală a Asociației Învățătorilor Harghiteni. A fost prezentat Raportul de activitate pentru anul 2020, Raportul financiar și Proiectul pentru activitățile din anul 2021.
Mulțumim membrilor AÎH pentru participare, implicare și susținere pe tot parcursul desfășurării activităților.
Raportul de activitate al Asociației Învățătorilor Harghiteni pentru anul 2020
Momentul artistic prezentat în cadrul Adunării Generale
Aici puteți vizualiza înregistrarea Adunării Generale
La inițiativa Asociației Învățătorilor Harghiteni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita am dat starul 𝙒𝙚𝙗𝙞𝙣𝙖𝙧𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 – 𝘾𝙤𝙡𝙖𝙗𝙤𝙧𝙖𝙧𝙚 ș𝙞 Acțiune pentru a împărtăși cele mai utile instrumente online și aplicațiile care dau viață orelor.
Casa Corpului Didactic "Apáczai Csere János" din Miercurea Ciuc si Asociatia Învățătorilor Harghiteni au încheiat un important acord de parteneriat si colaborare. Prin documentul semnat de către directorul CCD Harghita, dl. Ferencz-Salamon Alpár si dna. Mîndru Elena, presedintele Asociatiei părțile semnatare acordă sprijin reciproc în organizarea şi desfăşurarea unor programe care vizează formarea cadrelor didactice din județul Harghita.
Un webinar interactiv, util și interesant! Le mulțumim coordonatorilor webinarului și celor peste 70 de participanți pentru implicare!
Regăsiți mai jos înregistrarea primului webinar!
Prima parte s-a concretizat într-un dialog referitor la 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁ăț𝗶𝗶 î𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗶𝗰𝗹𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 ș𝗶 𝗰𝗶𝗰𝗹𝘂𝗹 𝗴𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹 din perspectiva programelor școlare, a metodelor și strategiilor didactice, specifice aplicării acestora, între învățători și profesorii de limba și literatura română. Acesta a fost moderat de inspectorii școlari Manuela Stîngă și Elena Mîndru.
Cu această ocazie a fost lansată cartea "𝗠𝗼𝗱𝘂𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗰𝗲𝗽ț𝗶𝗲𝗶 𝗮𝘂𝗱𝗶𝘁𝗶𝘁𝗶𝘃𝗲 î𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗯𝗮 𝗿𝗼𝗺â𝗻ă", autori 𝐁𝐚𝐥á𝐳𝐬 𝐁𝐨𝐫𝐨𝐤𝐚 - profesor de limba română ș𝐢 𝐁𝐞𝐜𝐳𝐞 𝐙𝐬𝐮𝐳𝐬á𝐧𝐧𝐚 - profesor itinerant și de sprijin, la Școala Gimnazială " Nagy Imre", Miercurea Ciuc.
Utilitatea și importanța acestei activități a fost evidențiată și de inspectorul școlar general adjunct Cristinel Glodeanu, prezent la webinar alături de cadrele didactice.
Un webinar util și interesant! Le mulțumim coordonatorilor webinarului și celor peste 100 de participanți pentru implicare!
Înregistrarea celui de-al doilea webinar!
În prima parte, au fost prezentate noțiuni teoretice legate de competențele specifice din programa școlară de Limba și literatura română din perspectiva importanței îmbogățirii vocabularului în ciclul primar. A doua parte a completat activitatea cu jocuri interactive, specificând rolul acestora și pașii de realizare.
Un webinar interactiv, util și interesant! O atmosferă de lucru extraordinară în care și participanții au împărtășit din activitatea lor!
Le mulțumim coordonatorilor webinarului și celor peste 50 de participanți activi pentru implicare!
Puteți vizualiza înregistrarea webinarului cu numărul 3.
67 de cadre didactice împreună cu 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭 ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢𝘭 𝘢𝘥𝘫𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘎𝘭𝘰𝘥𝘦𝘢𝘯𝘶 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘭-𝘍ă𝘯𝘦𝘭 ș𝘪 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭 ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳 𝘌𝘭𝘦𝘯𝘢 𝘔î𝘯𝘥𝘳𝘶, au participat la cel de-al patrulea webinar.
Tema abordată a fost ”Activități creative și interactive în Google Slides” și propusă, în calitate de formator, de 𝘽𝙖𝙣𝙮𝙖𝙞 𝙄𝙣𝙜𝙧𝙞𝙙 𝙍𝙚𝙠𝙖 , profesor pentru învățământul primar la Colegiul Național ”Octavian Goga” Miercurea-Ciuc. Activitatea desfășurată interactiv și bunele practici prezentate colegilor, într-un mod captivant, i-a adus propunătoarei un feedback pozitiv exprimat în aprecieri precum: interesant, creativ, util, practic, atractiv, folositor, aplicabil.
Înregistrarea webinarului cu numărul 4.
Acest webinar a adus împreună 78 de cadre didactice din județul nostru, alături de domnul 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳 ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢𝘭 𝘢𝘥𝘫𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘎𝘭𝘰𝘥𝘦𝘢𝘯𝘶 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘭-𝘍ă𝘯𝘦𝘭 ș𝘪 de doamna 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳 ș𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳 𝘌𝘭𝘦𝘯𝘢 𝘔î𝘯𝘥𝘳𝘶, președinta asociației.
Crearea cărților digitale, care pot fi elaborate de unul sau mai mulți autori, pe aceste platforme, a stârnit interesul participanților, care au considerat activitatea de astăzi aplicabilă, utilă, provocatoare, interactivă și de mare interes.
Webinarul s-a încheiat cu realizarea unei cărți digitale colaborative, dedicate participanților la activitate.
Mulțumim propunătoarelor, coordonatorilor și tuturor participanților pentru implicare!
Regăsiți mai jos înregistrarea webinarului cu numărul 5.
Congresul Național al Asociației Generale a Învățătorilor din România este cel mai de amploare proiect la care participă membrii asociațiilor „învățătoricești” din țară și de peste hotare. Primul congres A.G.I.Ro. a fost organizat în anul 1898, la Ploiești, iar după reactivarea asociației s-au organizat anual congrese naționale în mai multe orașe din România, Republica Moldova și Ucraina. În anul 2008 a avut loc cel de-al XXIX-lea congres, la București, iar în anul 2019 s-a organizat cel de-al XLII-lea Congres A.G.I.Ro., tot la București.
O delegație a Asociației Învățătorilor Harghiteni a participat în fiecare an la aceste congrese, remarcându-se prin activitățile și materialele prezentate, fiind considerată o asociație model prin implicare, calitatea, complexitatea și diveritatea proiectelor derulate. Din acest motiv asociația noastră a câștigat încrederea și admirația membrilor A.G.I.Ro., care i-au acordat votul de încredere, desemnând-o ca membră în Consiliul Director al A.G.I.Ro. pe doamna profesor Mîndru Elena, președinta Asociației Învățătorilor Harghiteni.
Delegația Harghitei la Congresul Internațional al Cadrelor Didactice din România și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste hotare, al 43-lea Congres al Asociației Generale al Învățătorilor din România, Oradea, 3-6 august 2021, la 84 de ani de la congresul din 5-7 septembrie 1937 de la Oradea
Din Agenda activității:
- Ședința festivă a congresului, Teatrul "Regina Maria", Piața Regele Ferdinand;
- Adunarea generală a AGIRo: raport de activitate, raport financiar, alegerea noului Consiliu director;
- activități metodice, conferințe, cursuri: "Importanța formării continue în evoluția carierei didactice, în vederea asigurării accesului copiilor și elevilor la un învățământ de calitate", " Sisteme de învățământ în Uniunea Europeană", "Instrumente de evaluare didactică";
- activitate în parteneriat cu Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Oradea - a XVII-a ediție a Simpozionului Internațional "Portrete de dascăli";
- dezbateri: "Exemple de bune practici în învățământul online", "România educată".
În perioada 2-7 august 2020 reprezentanții Asociației Învățătorilor Harghiteni participă la a VIII-a ediție a Școlii Internaționale de Vară a AGIRo în Eforie Sud având ca tematică "Sisteme de predare online. Platforme online de training" și "Sisteme comune de videoconferință online pentru învățământ. Evaluare online. Catalog online".
De asemenea, Școala de Vară continuă și cu participarea la cursul online desfășurat de Academia de Vară din Chișinău a cadrelor didactice cu titlul "Viitorul educației începe Astăzi" în perioada 1-31 august 2020.
Cadre didactice implicate și oameni dedicați profesiei!
Congresul Internațional al Cadrelor Didactice din România și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare, al 42-lea congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România
BUCUREȘTI, 7 – 9 august 2019, PALATUL PARLAMENTULUI
Aproape 600 de învățători, educatoare și profesori din toate județele țării și dascăli de etnie română din R.Moldova, Ucraina și Serbia, au participat, în perioada 7 – 9 august 2019, la Palatul Parlamentului și la Școala Gimnazială nr. 1 din orașul Voluntari, la Congresul Internațional al Cadrelor Didactice din România și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare – al 42-lea congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România (AGIRo).
Elena Mîndru, inspector școlar și președintele Asociației Învățătorilor din Harghita și Margareta Gheorghiță, președintele sucursalei AGIRo din Olt, ambele vicepreședinți ai AGIRo, au prezentat ultimele realizări și proiecte ale colegilor lor. Asociația Învățătorilor Harghiteni a prezentat și un excelent volum realizat la finalul proiectului educațional „Ambasadorii limbii și culturii române, uniți prin centenar”.
sursa :https://www.facebook.com/invatatori/
Congresul al 41-lea
al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România
şi al Cadrelor Didactice Române de peste Hotare,
Alba Iulia, 6 - 9 august 2018
București - 2012
Bușteni-2012